keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Kristina Ohlsson, Tuhatkaunot

Olen yrittänyt useamman viikon jo lukea joululahjakirjaani, Patricia Cornwellin Punaista Usvaa, mutta maanantaina annoin periksi. Se oli kertakaikkiaan niin tylsä, ettei huvittanut lukea ollenkaan. Sen lukukokemuksen jäljiltä tämä kirja oli aivan loistava. Siitä kertoo jo se, että kahdessa päivässä luin sen läpi.

Kirja keskittyy pappisperheeseen, jonka isä ja äiti löytyvät ammuttuina kotoaan ja aikuisia tyttäriä ei löydy mistään. Tapausta lähtevät selvittämään Ohlssonin ensimmäisestä kirjasta tutut, nyt raskaana oleva rikostutkija Fredrika Bergman ja komisario Alex Recht. Mitä tekemistä tyttärillä on murhien kanssa? Miten tapaukseen liittyvät maahanmuuttajakuviot ja perheen läheiset ystävät? Näiden kysymysten ääreltä löytyy vastaus, joka selviää pitkien ja jännittävien koukeroiden kautta poliisillekin. Samalla käydään läpi Fredrikan ja Alexin perhekuvioita, joissa molemmissa on myöskin oman ongelmansa selvitettävänä.

Niin koukuttavaa kerrontaa taas Ohlssonilta. Harmi vaan, että muita suomennoksia ei ole vielä saatavilla kuin tämä ja Nukketalo. Odotan innolla lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti