torstai 7. helmikuuta 2013

Roslund & Helllström, Lokero 21

Tuttua, hyvää luettavaa, joskin paikoitellen vähän turhankin raakaa. Tätä kirjaa en haluaisi nähdä elokuvana. Kirjassa pääpaino on ihmiskaupassa, prostituutiossa, toisten ihmisten hyväksikäytössä, huumeissa. Kirjan tapahtumien keskipisteeksi muodostuu kaksi kurjaa ihmiskohtaloa, jotka saavat loppunsa samassa sairaalassa.

Hyväuskoinen ja viaton tyttö tuodaan Liettuasta Ruotsiin, jossa hän luulee saavansa kivan työpaikan ja reilusti enemmän rahaa kuin mihin olisi kotona pystynyt. Hän päätyy kuitenkin sairaalaan 35 piiskaniskua selässään, juuri ja juuri hengissä. Toisaalla epätoivoinen narkkari sekoittaa pesuainetta huumeisiin ja joutuu kärsimään sen seuraukset. Toinen heistä päätyy ruumiishuoneelle panttivankien kanssa ja toinen pyörätuolilla portaita alas.

Näitä tapauksia lähtevät selvittämään poliisit Edvard Grens ja Sven Sundkvist. Mitä näiden epätoivoisten kohtaloiden taustalle lopulta kätkeytyykään, siinä on sulattelemista molemmille poliiseille. He joutuvat vakavasti miettimään, mikä on totuus ja milloin totuuden pitää tulla julki vai pitääkö ollenkaan. Mikä on poliisin moraali ja kuka itse asiassa on suurin syyllinen?

Rajua kieltä ja rajuja tapahtumia, mutta edelleenkin pidän tästä kirjailijakaksikosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti