torstai 25. lokakuuta 2012

Annika Sjögren, Ei liikahda lehtikään

Annika Sjögren on minulle uusi kirjailijatuttavuus. Yllätys yllätys hänkin ruotsalainen kuten niin monet muut suosikkikirjailijani. Hän on ammatiltaan alakoulun opettaja ja kirjoittaa dekkareita koulumaailmasta. Ehkäpä juuri siksi, itsekin opettaja kun olen, poimin juuri tämän kirjan luettavaksi.

Kirjassa pureudutaan aina niin ajankohtaiseen koulukiusaamisteemaan. Tällä kertaa 5.- luokkalainen kiusaaja, Sandra, joutuukin kärsimään. Hän katoaa ja häntä etsittäessä joutuvat suurennuslasin alle  hänen halveksimansa opettaja Carin sekä kiusaamisen kohde Eva. Pakkaa sekoittaa myös omalla tavallaan eläkeläinen Vera, joka on aikoinaan itse joutunut koulukiusaamisen uhriksi ja on nyt omasta ikkunastaan seurannut Evan kiusaamista osaamatta siihen kuitenkaan puuttua mitenkään. Veran poika Lars joutuu myös sekoitetuksi Sandran tragediaan. Oman lisänsä tarinaan tuo Sandran äidin Lenan kipeä suhde isäpuoleen Jörgeniin.

Kirja etenee mielenkiintoisella tavalla. Tarinaa katsellaan Evan, Veran, Larsin, Jörgenin ja Carinin näkökulmasta. Loppuun asti yritin kuumeisesti miettiä oikeaa ratkaisua, kuka on tehnyt ja mitä ja miksi, arvaamatta kuitenkaan. Lukukokemus oli ehkä hiukan ahdistava, koska aihe oli niin lähellä omaa elämää. Kannatti kuitenkin lukea ja taidanpa tarttua seuraavaan Sjögreniin samantien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti