lauantai 20. lokakuuta 2012

Tero Somppi, Särkyvää

Olen tämän syksyn ja viime kesän aikana tutustunut Tero Sompin kirjoihin ja lukenut kaikki, mitä tähän mennessä on ilmestynyt. Jos pitää Remeksen ja Soininvaaran kirjoista, todennäköisesti tykästyy myös Sompin kirjoihin.

Särkyvää on kirjoista uusin. Siinä kohdataan taas jo aikaisemmista kirjoista tutuksi tullut rikospoliisi Mikko Vuori, jonka oma elämä on enemmän tai vähemmän sekaisin. Aikaisemmissa kirjoissa Mikon työn vuoksi loukkaantunut Nina-vaimo on saanut tarpeekseen ja lähtenyt Jenna-tyttären kanssa ja jättänyt Mikon selvittelemään päätänsä yksin. Mikkoa kalvaa syyllisyys siitä, mitä Ninalle tapahtui ja sitä hän hukuttaa pulloon ja ajautuu alkoholismin partaalle.

Samalla kun oma elämä menee alamäkeä, Mikko törmää tätinsä kautta omituseen katoamistapaukseen. Varakkaan liikemiehen vaimo on mystisesti kadonnut jälkiä jättämättä. Pikkuhiljaa juttu etenee siihen pisteeseen, että liikemiestä syytetään vaimonsa murhasta, vaikka ruumista ei olekaan löytynyt.

Kirjailija on koukuttanut jo aikaisemmissa kirjoissaan ainakin minut Mikko Vuoren elämäntarinaan oikein kunnolla. Välillä tuntui, että luin enemmänkin Mikon tarinaa kuin varsinaista rikostarinaa, mutta haitanneeko tuo ollenkaan. Sujuvasti ja mielenkiintoisesti etenevät molemmat ja mielenkiinto säilyy ihan loppuun saakka. Luin paksun kirjan parissa päivässä, ahmimalla, eli hyvä oli! Innolla odotan seuraavaa Sompin kirjaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti