tiistai 20. marraskuuta 2012

Ben Fuhrman&Tapani Ahola, Palauta elämänilosi

Tässä vähän tietokirja-ainesta. Tämän kirjan pariin ajauduin, kun olen ollut Ylen Elämä pelissä-ohjelman nettivalmennuksessa. Sieltä tulee minulle kerran pari viikossa sähköpostitse ohjeita oman elämänlaadun parantamiseen. Video-ohjeistuksissa on ollut myös Ben Furman viisaiden ajatustensa kera.

Tämä kirja on itsehoito-opas kaikille, jotka ovat syystä tai toisesta kadottaneet elämänilonsa tai haluavat muuten vain parantaa elämänlaatuansa. Kirjassa on 25 lukua, jotka jokainen asettavat lukijan mietintätehtävän äärelle. Joudut visualisoimaan parempia aikoja, kirjoittamaan mielikuvituskirjeitä, tarkastelemaan edistymistäsi, kirjaamaan ylös ilonpilkahduksia ym. Kirjan pohjana on ratkaisukeskeinen psykoterapia, joka ainakin minulle aukeni tosi hyvin tämän kirjan myötä. Kantava ajatus kirjassa on positiivisuus, jota lähestytään monelta eri suunnalta.

Olen lukenut kirjan nyt yhteen kertaan ja ajattelin vielä palata siihen toisenkin kerran ja tehdä osan tehtävistä uudestaan. Suosittelen lämpimästi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti